Wie ik ben & Wat ik doe
20. december 2022
Ik ben Birgit, 41 jaar ('81). Ik werk als coach in mijn coachpraktijk in Boekel. In coachgesprekken stel ik vervelende vragen op een hartelijke manier. Ik ben er van overtuigd dat alle antwoorden in jezelf zitten en dat je ook alles in je hebt om weer in de opwaartse spiraal te komen. Het is mijn doel om jou zo snel mogelijk weer de regie over je eigen leven te laten nemen. Zodat je een rustiger hoofd krijgt en weer meer balans en energie hebt.

11. november 2020
"What doesn't kill you makes you stronger." Die uitspraak kennen we allemaal wel. Maar wist je dat hier daadwerkelijk een belangrijke sleutel in zit naar een gezonder en vitaal leven? Alle prikkels die in de oertijd bijna dagelijks aanwezig waren blijken vandaag de dag in ons voordeel te werken en ons immuunsysteem te versterken.

24. september 2020
"Ik heb gewoon totaal geen vertrouwen meer in mijn lijf." zegt ze met een zucht. Ik kijk haar aan en zeg: "Durf je erop te vertrouwen dat jij en je lijf in hetzelfde team zitten en hetzelfde doel hebben, namelijk leven?" Ze kijkt me met lichte afschuw aan en vervolgt resoluut: "Nee! Sterker nog, telkens als ik denk dat het beter gaat laat mijn lijf me wéér in de steek."

29. juli 2020
Wist je dat een rustig hoofd, meer energie en algehele gezondheid slechts één in- en uitademing verwijderd zijn? En wist je dat wij in het Westen massaal verkeerd ademen? Door een overmaat aan stress gaan we sneller en oppervlakkiger en ademhalen. De zuurstof - CO2 verhouding in ons lijf raakt uit balans. En dat leidt niet bepaald tot mentale en fysieke gezondheid...

12. mei 2020
Wist je dat ik als leefstijl- en vitaliteitscoach helemaal niet graag met klanten praat over afvallen? Ik geloof daar niet in, in afvallen, calorieën tellen, diëten en van dat #fitmom gedoe. Het gaat niet om gewicht verliezen, het gaat om luisteren naar je lichaam en goed voor jezelf zorgen. Niet enkel werken aan de symptomen, maar juist ook aan de onderliggende oorzaken. Daarbij geef ik ook praktische tips om een gezonder gewicht te bereiken. In dit blog deel ik 3 van deze gouden tips met jou.

11. februari 2020
Wist je dat 95% van je gedachten iedere dag terugkeren? Wat je vandaag denkt, heb je gisteren ook al de revue laten passeren en ga je morgen waarschijnlijk ook weer doen. En wist je dat van jouw +/- 60.000 dagelijkse gedachten ook nog eens het merendeel negatief getint is? En over jezelf en je eigen leven gaan? Dit zijn harde cijfers, vooral als je je bedenkt dat onze gedachten voor een groot gedeelte verantwoordelijk zijn voor ons gevoel.

14. januari 2020
Wist je dat wij Nederlanders kampioen zitten zijn? Gemiddeld zitten we zo’n 7,5 uur per dag en dat brengt heel veel gezondheidrisico’s met zich mee. Heb je een kantoorbaan en ga je 's avonds lekker Netflix binchen? Dan haal je met gemak de 11 uur zitten… dat wordt in veel onderzoeken zelfs ‘dodelijk’ genoemd omdat het de kans op vroegtijdig overlijden enorm vergroot. Hoe dat precies 'zit', lees je in dit blog.

13. december 2019
Wist je dat ons slaaphormoon melatonine langzaam wordt aangemaakt als het donker wordt? Je kunt je voorstellen dat als jij vlak voordat je naar bed gaat nog schermen van dichtbij hebt gebruikt (mobiel, tablet, pc) er veel lichtval in je ogen is. Je brein en hormoonsysteem raken daardoor in de war. Is het nu wel of niet donker en tijd om slaaphormoon aan te maken?

05. november 2019
Wist je dat als je met een lege maag gaat bewegen je eerst je suikervoorraden op maakt? Daarna wordt vetmassa verbrand. Een lege maag wil niet zeggen dat je geen energie kunt verbruiken. Gedurende de avond en nacht wordt je eten verteerd. De energie sla je voor een groot deel op in je vetweefsel en in de spieren en lever. Er is dus voldoende energie aanwezig om ‘s morgens op een lege maag te kunnen bewegen.

23. augustus 2019
Gevoelens worden vaak verward met emoties. Wat is nu precies het verschil? Er is echt een verschil tussen emoties en gevoelens. Een emotie wordt getriggerd door een externe prikkel. Je wordt geraakt door iets, de emotionele uiting die hierop volgt is vaak intens en impulsief. Gevoelens gaan dieper en zijn subtieler dan emoties. Gevoelens hebben met je dieper weten, intuïtie en je persoonlijkheid te maken.

Meer weergeven