14. januari 2020
Wist je dat wij Nederlanders kampioen zitten zijn? Gemiddeld zitten we zo’n 7,5 uur per dag en dat brengt heel veel gezondheidrisico’s met zich mee. Heb je een kantoorbaan en ga je 's avonds lekker Netflix binchen? Dan haal je met gemak de 11 uur zitten… dat wordt in veel onderzoeken zelfs ‘dodelijk’ genoemd omdat het de kans op vroegtijdig overlijden enorm vergroot. Hoe dat precies 'zit', lees je in dit blog.

20. december 2019
Ben jij een Stresskip, Koele Kikker of Balans Baas? Doe de test!

13. december 2019
Wist je dat ons slaaphormoon melatonine langzaam wordt aangemaakt als het donker wordt? Je kunt je voorstellen dat als jij vlak voordat je naar bed gaat nog schermen van dichtbij hebt gebruikt (mobiel, tablet, pc) er veel lichtval in je ogen is. Je brein en hormoonsysteem raken daardoor in de war. Is het nu wel of niet donker en tijd om slaaphormoon aan te maken?

05. november 2019
Wist je dat als je met een lege maag gaat bewegen je eerst je suikervoorraden op maakt? Daarna wordt vetmassa verbrand. Een lege maag wil niet zeggen dat je geen energie kunt verbruiken. Gedurende de avond en nacht wordt je eten verteerd. De energie sla je voor een groot deel op in je vetweefsel en in de spieren en lever. Er is dus voldoende energie aanwezig om ‘s morgens op een lege maag te kunnen bewegen.

23. augustus 2019
Gevoelens worden vaak verward met emoties. Wat is nu precies het verschil? Er is echt een verschil tussen emoties en gevoelens. Een emotie wordt getriggerd door een externe prikkel. Je wordt geraakt door iets, de emotionele uiting die hierop volgt is vaak intens en impulsief. Gevoelens gaan dieper en zijn subtieler dan emoties. Gevoelens hebben met je dieper weten, intuïtie en je persoonlijkheid te maken.

02. juli 2019
"Je zit al zo lang niet meer lekker in je vel dat je niet eens meer weet hoe het voelt om een fijne en evenwichtige partner voor je geliefde te zijn. Je trekt je steeds vaker en verder terug achter je masker. ‘Het gaat vandaag wel schat…’ zeg je regelmatig met een geforceerd glimlachje. Je weet dat je hem/haar absoluut niet kwijt wilt. Maar als je jezelf al zo lang kwijt bent en de sleutel naar geluk niet kunt vinden… waar moet je dan in hemelsnaam nog zoeken?”

11. juni 2019
"De druk loopt op... het klepje van onze ketel laat onrustig van zich horen, kleine stoomkringels ontsnappen. Als je nu toch maar luisterde naar wat ik je probeer te vertellen. We zijn toch één jij en ik? De druk loopt verder op... hoe lang houden we dit samen nog vol? Jij die mij zo hard laat werken en denken, maar niets doet om de druk op tijd weer af te bouwen. Ik fluister en klepper je toe, je hoort me niet... Ik schreeuw je toe, maar je verstaat onze eigen lichaamstaal niet meer..."