Vrouwencirkel


"magic happens when women gather"

Vrouwencirkels zijn bijeenkomsten van vrouwen voor vrouwen.
De cirkels zijn ruimtes die openstaan voor alle leeftijden en waar vrouwen samenkomen. In een veilige en oordeel loze setting delen we onze verhalen en ervaringen rondom een bepaald onderwerp. We luisteren en leren van elkaar. Van oudsher werden cirkels altijd tijdens nieuwe maan of volle maan gehouden. 

Naar mijn mening delen wij vrouwen tegenwoordig te weinig kennis en informatie met elkaar. Vrouwen bezitten van nature een enorme oerkracht en natuurlijke kennis. Doordat we, in de waan van de dag, allemaal op ons eigen eilandje zitten, gaat deze kostbare kennis verloren. 
Datgeen wat we vroeger tijdens het boontjes doppen, wassen en eten koken bespraken, blijft nu onuitgesproken. 
Hoe fijn is het als je af en toe gewoon even oprecht je hart kunt luchten en echt 'sisterhood' kunt ervaren met andere vrouwen?

vrouwencirkel sisterhood healing woman women vrouwenkracht gaia

Juist nu, in deze roerige tijden, waar mannenenergie domineert. Is het volgens mij zo hard nodig dat vrouwen gaan verbinden, het vrouwencollectief versterken en hun stem laten horen voor een wereld waarin het hart centraal staat en waar liefde, respect en verbinding de belangrijkste pijlers zijn.

Delen & helen

Een cirkel is een ruimte voor zelfreflectie en rust, vrij van oordeel. De avond wordt geleid door Birgit, die de groep aanmoedigt om als een zusterschap te verbinden  en hun wijsheid en ervaringen te delen. Er wordt een fijne ontspannen en veilige bedding gecreëerd, zodat jij helemaal jezelf kunt zijn. Zodat je kunt delen wat voor jou goed voelt. Als je het fijn vindt kun je de andere vrouwen om feedback of advies vragen. Alles mag, niets moet, je hoeft niets te delen, het mag. De verbinding die door de vrouwenenergie in de cirkel onderling ontstaat, maakt dat je je sowieso écht gehoord en gezien voelt.
Afgezien van het feit dat het volledig vrouwelijk is, is de vorm niet in steen gebeiteld. Gow with the flow is het motto ;)

 

De kosten voor deelname aan een cirkel zijn 22 euro per persoon.

 

De avond duurt van 19.30 tot +/- 22.00 uur.

 

Op de agenda kun je zien wanneer er een vrouwencirkel gepland staat.

Wil je graag een keer deelnemen?

Meld je dan hier aan>> birgit@debehartiger.nl

vrouwencirkel sisterhood healing woman women vrouwenkracht gaia


Vrouwencirkels in brabant

Er zijn gelukkig veel fijne Vrouwen Verbinding Activiteiten zoals vrouwencirkels/ rode tent bijeenkomsten te vinden in ons mooie Brabant. Dus als jij niet in de buurt van Boekel woont, of de cirkel zit al vol, dan kun je ook op andere plaatsen terecht. 
De cirkels die bij mij bekend zijn, zijn de volgende:

   

Organiseer je zelf ook vrouwencirkels, of weet je waar ze nog meer plaats vinden? Geef het dan aan me door dan zet ik deze in dit rijtje.
Hoe meer vrouwen samen connecten, hoe mooier de wereld wordt. "Magic happens when women gather"