Birgit de Behartiger


In de eerste plaats ben ik, IK, daarna 'n enthousiaste moeder en echtgenote en vervolgens, maar zeker niet minder waardevol, een behartiger. Ik sta andere mensen graag tot dienst, dat zit nu eenmaal in mijn karakter. Ik behartig graag jouw vitale belangen. Ik ben een coachtrainer en spreker die gepassioneerd is over het verbinden van hoofd en hart (denken vs voelen). Ik ben een mensen-mens en handel vanuit mijn gevoel. Ander omschrijven mij als een open, toegankelijk en creatief persoon en vooral energiek en hartelijk. (zie reviews) Dit en meer maakt mij tot wie ik ben en daar ben ik tevreden mee :) 

In het verleden ging het een poos een stuk minder goed met mij en was ik alles behalve tevreden met mezelf. En dat is mooi want juist als je jezelf tegen komt is het tijd om jezelf te ont-moeten. En zo geschiede;

‘Het zit nu eenmaal in mijn genen’ zei ik een paar jaar geleden als mensen me vroegen hoe het met mijn reumatische klachten ging.

Inmiddels weet ik wel beter. Ja het zit in mijn genen. Maar het was mijn leefstijl – epigenetica – die de trigger was.

Door op holistische wijze mijn leefstijl aan te passen heb ik de regie over mijn gezondheid en mindset weer terug. Ik weet wat ik moet doen en laten om in balans te blijven. Ik ben inmiddels zelfs door vitaliteit gepassioneerd geraakt. Ik wil mensen zelf de regie (terug) laten nemen en laten ervaren wat er gebeurd met je vitaliteit als je aan de gebieden FQ fysieke gesteldheid, IQ gedachten en overtuigingen, EQ gevoel en emotie en SQ zingeving en passies werkt. Dit, in combinatie met de passie om te coachen en trainen, heeft er toe geleid dat ik tegenwoordig werk als integrale coach en trainer op gebied van bewustwording en vitaliteit.
Meer over het pad wat ik doorlopen heb als pijnlijk verloren naar een blije mama lees je in dit
BLOG "Tranen branden in mijn ogen... ik kan het niet"Een leven lang leren

Ik geloof dat je als mens nooit klaar bent met leren van ervaringen en van anderen. Ik vind het zelf heerlijk om me weer te laten inspireren en bij te leren. Hieronder een beknopt overzicht van een aantal dingen die ik o.a. in mijn rugzak heb zitten als ervaring en/of officiële scholing:

Etc. etc ;)