Het vertrouwen in je lijf herstellen


Birgit Timmers Kohlmann leefstijslcoach trainer speker vitaliteitcoach boekel uden veghel

 

 • Je hoofd en je lijf zitten in hetzelfde team
 • Tips om het vertrouwen in je lijf te herstellen
 • Gratis meditatie om weer in verbinding te komen met je lijf

Dat en meer en deze blog van holistisch coach Birgit.

gratis mediatie vertrouwen lijf herstellen


hoofd gescheiden lijf kopzorgen verbinding herstellen gezondheid

"Ik heb gewoon totaal geen vertrouwen meer in mijn lijf." zegt ze met een zucht. Ik kijk haar aan en zeg: "Durf je erop te vertrouwen dat jij en je lijf in hetzelfde team zitten en hetzelfde doel hebben, namelijk leven?"

Ze kijkt me met lichte afschuw aan en vervolgt resoluut: "Nee! Sterker nog, telkens als ik denk dat het beter gaat laat mijn lijf me wéér in de steek."


Ik laat haar even uitrazen terwijl ze het verloop van haar 'falende lichaam' opsomt. Dan vraag ik haar: 
"Ben je bereidt te onderzoeken wat de bedoelingen van je lijf zijn en te voelen of het klopt dat je lijf je inderdaad in de steek laat?" Ze gaat rechtop zitten, kijkt me met betraande ogen aan en met een korte "Ja"  gaan we in deze sessie deze zoektocht samen starten.


Je hoofd en je lijf zitten in het zelfde team

Wist je dat ons genenpakketje er nog nagenoeg hetzelfde uitziet als dat van onze verre oer-voorouders? En dat terwijl we nu compleet anders leven dan toen. We leven nu met veel comfort, weinig natuurlijke beweging, voedsel in overvloed en de hele dag prikkels om ons heen.  Ons huidige moderne leven is in conflict met onze oeroude genen. Niet gek dat je lijf daar ongezond of zelfs ziek van kan worden toch?

Als je lijf door de jaren heen ongezonder of zelfs ziek is geworden heeft het ruim voor die openbaring van die grote ongemakken al heel veel signalen gegeven dat het niet goed ging. Door ons vaak wat haastig bestaan negeren we die signalen of door weggezakte kennis in het huidige technische tijdperk zijn we vergeten wat deze signalen zijn. Iedere cel in je lijf wil maar 1 ding. Overleven. Je lijf is continu bezig om de harmonie en het evenwicht tussen alle organen en cellen te behouden en te herstellen. Jouw lichaam wil je helemaal niet dwarszitten met ziekte. Het is een gevolg van schakeltjes die mede door je leefstijl over zijn gehaald. Je lijf heeft je al eerder proberen te vertellen wat er loos was. Maar je hebt het niet gehoord of begrepen. Als je lijf het anders had gekund had het dat wel gedaan. Je hoofd heeft een loopje met je genomen. Teveel in het denken en te weinig in het voelen zitten maakt dat we signalen missen. We krijgen op den duur een emotionele dwarslaesie en scheiden daardoor hoofd en lijf. Maar jullie hebben hetzelfde doel, overleven. Jij bent je lijf. Jij bent je hoofd. Jij bent je hart. Jullie zijn één TEAM
Together Everyone Achieves More
Het is heel belangrijk om dit te beseffen. Zeker als je vitaler en gezonder wilt worden. Alleen door je echt met je hele lijf te verbinden kun je goed een beroep doen ons prachtige zelf genezende vermogen. Doe meer aan teambuilding. Start vandaag nog met behulp van onderstaande tips of deze meditatie.

herstellen vertrouwen lichaam ziekte gezondheid meditatie

Tips om het vertrouwen in je lijf te herstellen

 • Wees lief voor je lijf, praat positief over je lijf, verzorg het met aandacht
 • Vertrouw erop dat je lijf véél meer aankan en jij veel sterker bent dan je ooit voor mogelijk hield
 • Durf te voelen; ook als het pijn doet of ongemakkelijk voelt. Ga het gevoel en emotie die daarbij vrij komt oordeel loos aan. Demp niet af met afleiding zoals bingewatchen, eten, drank etc.
 • Bedank je lijf voor al die jaren trouwe dienst, je bent er nog, dus jullie gezamenlijke missie (overleven) is tot op heden geslaagd
 • Doe ademoefeningen, leg daarbij 1 hand op je hart en de ander op je buik, zodat je optimaal contact maakt met je lijf
 • Accepteer je huidige gezondheid, visualiseer een verbeterde gezondheid, je brein wil weten waar je naar toe wilt werken
 • Besef je dat jezelf in de hand hebt waarmee je je tot op celniveau voedt; eten, drinken, gedachten, zuurstof etc. Zorg dus dat het helpende en gezonde voeding is
 • Vraag hulp als je het nodig hebt, je naasten willen je heel graag helpen als het even wat minder met je gaat, gun jezelf dit maar gun hen dit ook, ze staan anders enkel als toeschouwer aan de zijlijn van jouw proces.
herstellen vertrouwen lichaam ziekte gezondheid meditatie


wees de baas over je balans

energiebalans balans op maken balansmodel burnout burn-out stress 5d

Wil je een goede persoonlijke balans, dan is het van belang dat je aan alle dimensies in dit balansmodel blijft werken.

 • IQ:  gedachten, overtuigingen, veerkracht, visie
 • EQ: emoties, gevoelens, relaties, communicatie
 • FQ: voeding, beweging, ontspanning, slapen
 • SQ: identiteit, zingeving, kernwaarden, missie
 • PQ: pro-activiteit, motivatie, daadkracht, prioriteiten
 • ...:  overige zaken zoals bijv. je financiële situatie


Heb jij behoefte aan een helpende hand van iemand die dagelijks werkt met mensen die de verbinding met hun lijf verloren zijn?

 

Laat mij je helpen met de eerste stap in de goede richting met gratis tips of een gratis behartigingsgesprek; dit is een (live of online) sessie van 30 minuten waarin jij een beter beeld krijgt wat je écht wilt en nodig hebt.

coach leefstijlcoach vitaliteitscoach gli balans stressmanagement coachtraject coaching lichaam

Meer verdieping over de lichamelijke werking van het stress systeem i.c.m. met gezondheid of het gebrek aan gezondheid vind je hier:

 1. https://www.revolutionairgezond.nl/leefstijl/evolutionaire-mismatch-chronische-klachten/
 2. https://oersterk.nu/blogs/laaggradige-ontsteking-veroorzaakt-95-van-alle-ziekten/

Reactie schrijven

Commentaren: 0