Test je stresslevelBirgit Timmers Kohlmann leefstijslcoach trainer speker vitaliteitcoach boekel uden veghel
gratis tips leefstijl burn-out energie rust balans checklist burnout


EXTRA TIPS VOOR EEN ONTSPANNEN MINDSET

  • HOOFD

Zet push meldingen/ notificaties op telefoon deels of helemaal uit en leg je telefoon vaker uit het zicht. Zo kom je niet in de verleiding om je kostbare vrije tijd te verdoen met berichten lezen die echt wel even kunnen wachten. Bovendien de wereld vergaat niet als je een paar uur niet bereikbaar bent.

  • HART

Maak echt en oprecht tijd vrij voor mensen van wie je houdt. Doe leuke dingen die verbindend werken. Praat, eet, lach & geniet samen!

  • LIJF

Je zit tijdens in je vrije uren misschien nog 'erg in je hoofd'. Zonde, want hoe lekker is het om het besef van tijd te verliezen en gewoon in het 'hier en nu' te zijn. Merk je dat je moeilijk los komt van je werk en dagelijks leven? Focus dan eens een minuut of 5 op je ademhaling. Ga rustig zitten en breng je ademhaling bewust omlaag. Bij iedere in- en uitademing tel je 1 tel af. Je telt in gedachten af van 10 naar 0 op het ritme van je adem. Ben je bij 0 dan begin je weer bij 10 etc. Raak je afgeleid? Geef jezelf dan een compliment dat je dit gemerkt hebt en begin weer overnieuw. Dit kun je enkele malen per dag toepassen. Gegarandeerd dat je er een rustiger hoofd van krijgt!


wees de baas over je balans

energiebalans balans op maken balansmodel burnout burn-out stress 5d

Wil je een goede persoonlijke balans, dan is het van belang dat je aan alle dimensies in dit balansmodel blijft werken.

  • IQ:  gedachten, overtuigingen, veerkracht, visie
  • EQ: emoties, gevoelens, relaties, communicatie
  • FQ: voeding, beweging, ontspanning, slapen
  • SQ: identiteit, zingeving, kernwaarden, missie
  • PQ: pro-activiteit, motivatie, daadkracht, prioriteiten
  • ...:  overige zaken zoals bijv. je financiële situatie


Heb jij behoefte aan een helpende hand van iemand die dagelijks werkt met mensen die op zoek zijn naar aanpassingen in hun leefstijl om weer gezonder en vitaler te worden?

 

Laat mij je helpen met de eerste stap in de goede richting met gratis tips of een gratis behartigingsgesprek; dit is een (live of online) sessie van 30 minuten waarin jij een beter beeld krijgt wat je écht wilt en nodig hebt.

coach leefstijlcoach vitaliteitscoach gli balans stressmanagement coachtraject coaching lichaam

Reactie schrijven

Commentaren: 0